top of page

Chris Bettens

Daar je mij hebt gevonden of bent doorverwezen is een belangrijk signaal dat je op zoek bent naar iemand die samen met jou doelgericht gaat werken aan je (duurzaam) herstel. Je voelt je broos, kwetsbaar en opgebrand en bent op zoek naar een juiste balans in je leven. Graag wil ik je hier eerst met een warme welkom ontvangen.

Als erkend gecertificeerd burn-out en Mindfulness coach help ik je graag om samen eerst uit te zoeken wat er precies aan de hand is. Dan gaan we samen op pad en werken aan doelgerichte oplossingen en bied ik je concrete tools aan om zelf op verkenning te gaan naar je innerlijke 'ik'. 'Wie ben ik?' 'Wat wil ik?'

We zoeken naar wat er in het leven voor jou toe doet. 

Zelf burn-out te zijn geweest en met de juiste professionele begeleiding ben ik door deze moeilijke, zeg maar zware periode geraakt. Als mama, echtgenote en collega stond ik er niet meer, waar was ik, wie ben ik? Eens te meer begrijp ik wat je doormaakt en wat je doorstaat. De weg naar herstel is er en samen zoeken we in rust en harmonie naar de methode die het best bij je past en waar jij zelf mee aan de slag kan.

Geleidelijk aan bouwen we je energie en veerkracht weer op. Hier mag je jezelf zijn, niets 'moet', en mag je praten over alles wat je in je lichaam voelt en ervaart en wat er allemaal in je hoofd omgaat.

Het hele herstelproces fascineerde me zodanig dat ik me heb omgeschoold tot burn-out en Mindfulness coach en uren vakliteratuur zijn er verslonden om tot de essentie van het coachen te gaan en die mij een kennis voor het leven hebben geven. Iets voor jou betekenen in het hele proces naar herstel beschouw ik als heel waardevol. Je hoeft de weg naar herstel niet alleen te bewandelen, met de juiste professionele begeleiding komt het goed. 

Het mediteren heb ik geleerd van Tibetaanse monniken, een begeleide meditatie of stille meditatie, dit brengt mij tot rust. Wandelen in het bos en één zijn met de natuur, dat brengt mij ook tot rust. 

In contact zijn met mensen weergeeft zo een mooie veelzijdigheid waar we ook veel van elkaar kunnen leren. Ook ben ik aangesloten bij de Vlaamse Vereniging van Erkende Coaches (VVEC). 

             Waar ben ik in geschoold:

 • Kenmerken, oorzaken en gevolgen van een burn-out op basis van het BASIC ID-model herkennen/toepassen

 • Oplossingsgerichte en positieve coaching bij burn-out

 • Het inzetten van RET (Rationeel-emotieve therapie) voor stresscoping

 • Toepassing van ACT (Acceptance and Commitment Therapie )

 • Piekergedachten, faalangst en perfectionisme verminderen

 • Negatieve gedachten leren omzetten naar positief denken

 • werkoefening - jouw doelen ontdekken en deze ook met een actieplan bereiken

 • Mindfulness oefeningen/technieken, zelfbeeld en acceptatie

 • De zin van je leven vinden

 • Zoeken naar de relatie tussen burn-out en zelfbeeld en werken aan een beter zelfbeeld.

 • Herkennen wat de invloed van trauma op de ontwikkeling van burn-out is en om emotionele herbeleving te hanteren.

 •  positieve burn-out coaching en werken aan het genereren van positieve emoties en het creëren van een waardengericht en zinvol leven.

 • Het aanleren van een open en bewuste levenshouding

 • Mindful zijn en grenzen aangeven

 • Ruimte creëren voor verandering

 • meditatie (oefeningen) - Mindfulness oefeningen

Als creatieve duizendpoot hou ik van grafisch ontwerpen, schilderen, tekenen, pottenbakken...het leven, de natuur, de zee, stilstaan en dankbaar zijn bij wat ik heb.

mama.png

Doel

Mijn doel is om jou te coachen naar herstel.

Jouw 'wie ben ik'  terug te vinden en te laten groeien.

Samen gaan we op zoek naar de oorzaak en gaan we voor jou de juiste oplossingen vinden, die je zelf zal toepassen en vinden wat voor jou het beste werkt. Dit naar een duurzaam herstel.

Visie

Mijn visie is om mensen te kunnen helpen in een moeilijke periode in hun leven en hen daar bij de gepaste tools aan te reiken om een zelf waakzaamheid op te bouwen.

Jouw ontwikkeling is ook mijn ontwikkeling.

bottom of page