top of page

Hartcoherentietraining

Met hartcoherentie leren we beter omgaan met stress.

Vaak leven we niet in balans, we leven in snel vooruitstrevende maatschappij waar ons huidige leven ervoor zorgt we steeds maar doorgaan en niet meer echt of helemaal niet tot rust komen. We ervaren veel stressoren die ons sympathische zenuwstelsel activeren en dit zorgt voor een verhoogde hartslag, angstgevoelens en andere overspoelende gevoelens.

Tijdens een hartcoherentietraining begeleiden we je om adem te halen op je eigen optimale snelheid. Hierdoor krijg je meer controle over je hartslag en ademhaling. Je leert vervolgens wat het effect van je ademhaling is op de variatie in je hartslag. Deze oefeningen zijn relatief gemakkelijk en dagdagelijks toe te passen.

Hartcoherentie zal je preventief een houvast geven als je jezelf in een emotioneel moeilijke situatie bevindt. Je leert zelf oefeningen waarmee je de hartcoherentie verhoogt en jezelf meer in balans zal voelen. Het vergroot de veerkracht, emotioneel en lichamelijk. Yoga en meditatie dragen ook bij aan het rustig maken van het sympathische zenuwstelsel

We leren ademhalingsoefeningen die je ook thuis kan doen en maken indien gewenst gebruik van een app-ademhalingsbegeleider.

Hartcoherentie is een wetenschappelijk onderbouwde techniek waarbij we de hartritmevariabiliteit gaan vergroten door middel van ademhalingsoefeningen.

Zoek een rustig plekje waar je niet wordt gestoord. De eerste stap is dan je aandacht naar binnen brengen en daar te aanvaarden dat je voor een moment je zorgen opzij kan zetten. Rust, stilte en aandacht voor je ademhaling en hart. Leg je hand op je hart en voel de warmte van je hart, ervaar je hart, ervaar de rust. Als er behoefte is naar innerlijke rust zijn hartcoherentie en ademhalingsoefeningen deel van het coachingtraject.

Bouw een ochtendroutine op zodat je je dag kan starten met een gevoel van innerlijke rust in lichaam en geest.

Hartcoherentie betekent dat het versnellen en vertragen van onze hartslag op elkaar zijn afgestemd. ls we inademen versnelt onze hartslag en als we uitademen vertraagt die. Als we de twee op een regelmatig tempo afwisselen, spreken we van hartcoherentie.

Hartcoherentie is een effectieve en relatief eenvoudige manier om je mentale veerkracht te versterken.

We leren hoe te ademen als een lastige situatie je overvalt. Deze ademhaling brengt je rust en 

Als je er voor zorgt dat je synchroon probeert te ademen, creëer je voor jezelf momenten van rust voor je lichaam en geest...rust

Onze hartslag wordt bepaald door onze gedachten, emoties én onze ademhaling.

De ademhaling is de enige functie van het autonome zenuwstelsel die kan beïnvloeden met je wil.

bottom of page